Μαγείρεμα με αέριο: Υγραέριο έναντι ηλεκτρικών σομπών

Μαγείρεμα με αέριο: Υγραέριο έναντι ηλεκτρικών σομπών

Image for Μαγείρεμα με αέριο: Υγραέριο έναντι ηλεκτρικών σομπών

Είτε φτιάχνετε το αγαπημένο σας σπιτικό πιάτο είτε μαγειρεύετε μια μπριζόλα στην τελειότητα, λίγα καύσιμα μπορούν να πετύχουν τα γευστικά αποτελέσματα του αερίου.

Δείτε τη λίστα μας παρακάτω για τους λόγους που είναι καλύτερο το μαγείρεμα σε σόμπα υγραερίου!

  • Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια όταν μαγειρεύετε με σόμπα υγραερίου σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές. Μια σόμπα υγραερίου σας επιτρέπει να ελέγχετε ακριβώς πόσο αέριο φτάνει στον καυστήρα. Ο αντίστοιχος έλεγχος της χρήσης ενέργειας μιας ηλεκτρικής σόμπας δεν είναι ακριβής όσον αφορά τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Σημαντικά αυξημένη απόδοση με τη χρήση υγραερίου, καθώς χρειάζεται περίπου τρεις φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με μια ηλεκτρική σόμπα, για αντίστοιχη παραγωγή θερμότητας. Το υγραέριο έχει υψηλότερη θερμιδική αξία που επιτρέπει ταχύτερη θέρμανση.
  • Ευκολία στη χρήση. Παρόλο που οι ηλεκτρικές σόμπες θερμαίνονται επίσης γρήγορα, είναι ευκολότερο και γρηγορότερο να ελέγξετε τη θερμότητα μιας σόμπας αερίου ρυθμίζοντας απλώς την ένταση της φλόγας.
  • Το υγραέριο προσφέρει ταχύτερη προθέρμανση σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές σόμπες.
  • Πράσινο μαγείρεμα. Λόγω της στιγμιαίας θερμότητας που παρέχει το αέριο, επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο στη θερμοκρασία, επομένως είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό από την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό έχει επίσης αντίκτυπο στην περιβαλλοντική ρύπανση, καθώς οι περισσότερες ηλεκτρικές σόμπες τροφοδοτούνται από σταθμούς παραγωγής ενέργειας καύσης άνθρακα, ενώ το υγραέριο είναι ένα από τα καθαρότερα καύσιμα με βάση τον άνθρακα.
  • Μια σόμπα αερίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος!


Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το 96% των επαγγελματιών σεφ προτιμούν να μαγειρεύουν με υγραέριο και επίσης το φαγητό είναι πιο γευστικό!